Cara nggawe antiseptik tanduran kayu

2020/09/17

Kabeh wong ngertitukang tandur kayuduwe kinerja ventilasi lan pembuangan sing luwih apik, nanging kudu diwenehi perhatian kanggo nglestarekake tuwuhing kayu lan serangga, supaya ora mengaruhi tuwuh normal oyot lan hama tanduran. Dadi, kepiye antiseptik bak?

Piranti / Bahan

Minyak Paulownia

Varnish

Cara / Langkah

1. Cara kapisan yaiku nyuda kadar banyu ing kayu. Umume, yen isi lembab mudhun nganti 18%, zat sing mbebayani kayata jamur lan jamur ora bisa ngasilake ing njero kayu;

2. Jenis nomer loro yaiku minyak paulownia. Minyak tung minangka minyak sayur-sayuran sing garing kanthi cepet, sing bisa nglindhungi tanduran kayu saka korosi, kelembapan, lan serangga.

3. Yen ingtukang tandur kayudigunakake minangka pot sing digawe, bisa dicet nganggo varnish lan lilin sing digodhog bisa nglindhungi kayu. Lembaran plastik empuk, bolongan ngebor ing ngisor, lan lempokake plastik kasebut.