Kepiye cara gawe tanduran kayu

2020/09/15

Nalika nggawetukang tandur kayu, sampeyan luwih dhisik kudu milih kayu sing padhang sing luwih entheng, banjur dipotong nganti suwene sing dikarepake. Umume, ana luwih akeh persegi panjang utawa kothak. Sawise dikethok, wenehake miturut bentuke, lan gunakake lem kaca utawa mbanyoni liyane kanthi kuat, lan sawise garing lan tegas, sampeyan bisa menehi lemah supaya bisa tuwuh kembang.
Carane nggawetukang tandur kayu
1. Pilih kayu
Sing paling penting kanggo nggawetukang tandur kayuyaiku milih kayu luwih dhisik, pilih kayu sing padhet sing luwih entheng, lan coba aja milih kayu sing bisa ditembus lan rusak, amarga kudu disiram ing pot kayu mengko, yen kayu ora cocog. Panci kembang bakal bosok ing tahap mengko, sing bakal mengaruhi tuwuhing tanduran mengko, lan bakal luwih angel kanggo dirawat.
2. Nglereni
Sawise milih kayu, potong kayu nganti udakara 30 cm, ambane udakara 10 cm, lan dhuwure 5 cm. Dawa, jembaré lan dhuwure tartamtu bisa diukur lan dipotong miturut ukuran pot sing dikepengini, lan dawa pot sing dipengini Luwih dawa bisa ngethok bak maneh. Yen sampeyan pengin luwih jembar, nyuda dawa lan tambah jembar kayu.
3. Mbangun
Kayu sing dipotong dibangun miturut bentuk dawane, lebar lan dhuwure. Umume, ana telung baffle dawa lan loro baffle sisih cilik. Bak mandi persegi mbutuhake limang blok kanthi dawane, lebar lan dhuwure padha. Sawise dibangun, Gunakake lem kaca utawa banyu mbanyoni liyane kanggo ndandani kanthi kuwat, lan enteni nganti garing kabeh.
4. Muat lemah
Panci kayu sing wis garing bisa diisi lemah kanggo nyoba kenceng umume. Sawise konfirmasi yen bener, tambahake lemah budaya. Nalika ngethok kayu kanggo tanduran ing pot kayu, sawetara bolongan cilik kudu ditumbuk ing sisih ngisor, sing nguntungake Draining, yen ora, ing ngisor bak bakal udan banget, sing ora nyebabake pertumbuhan tanduran.
Sabanjure:NO